Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kinek a papné

1996 egy igazán fekete évnek számított – emiatt a film miatt. Mi, akik a Hetedik mennyország című sorozaton nőttünk fel, tüntetünk a gonosz, mogorva és goromba papok ellen!

Nem szeretnénk nagyon visszaemlékezni és oldalakat írni erről a filmről, de pár megjegyzést megér:

  1. Sose fogjuk elfelejteni, rég nevettünk ennyit egy filmen – tegyük hozzá, nem azért, mert vicces.
  2. A zenét és a filmet talán csak Whitney Houston még mindig csodálatos hangja mentette meg.
  3. Azt sajnos nem tudjuk, hogy Hans Zimmer mit alakított benne, mert a film annyira elvonta a figyelmünket a zenéről, hogy azóta se térünk magunkhoz.
  4. Jót tett a filmnek, hogy télen játszódik.
  5. Penny Marshall hozta a formáját. 

Szeretnénk élőben hallani? A filmet se szeretnénk újra látni.

Eredeti cím: The Preacher's Wife

Rendezte: Penny Marshall

Év: 1996

Zene: Hans Zimmer

IMDb itt.

Tovább

Thelma és Louise

Na jó. Be kell vallanom valamit. Már rögtön az elején csaltunk egy picit. Ugyanis ezzel a filmmel kezdtünk, de nem húztuk. Én választottam. És miért pont ezzel szerettem volna indítani? A sztori, hogy két nő (akarva-akaratlanul) sorsdöntő utazásra indul ketteseben, úgy éreztem megadja a projectünk alaphangulatát. Persze nem kívánok magunknak ilyen tragikus véget.

 A film ami egyértelműen nőkről készült, nem csak nőknek. A film ami felfedezte az A-ligának a fiatal Brad Pitt-et mind a nyolc kockájával. A film ami szerintem a mai napig az egyik legjobb road movie, amit valaha láttam.

A zene pedig egyszerűen csodálatos. A hangszerelés teljesen visszaadja a country életérzést. Végig érezni, hogy ez az út jól már nem sülhet el. Izgalmas és feszültség keltő, ha az ember az utcán hallgatja, néha azért körbe-körbe pillant, vajon melyik sarkon várhatja a rendőrautó. Mégis felemelő és megnyugtató, mintha tudatná velünk, hogy ez a legjobb ami történhet a főszereplőinkkel.

A körülmények áldozatai ők ketten. A meghozott rossz döntések sorozata csak egyre inkább sodorja őket az elkerülhetetlen véghez. Mégis az utolsó percig szorítunk, drukkolunk, hogy eljussanak a hőn áhított Mexikóba. A legalapvetőbb emberi tulajdonságunk hajt minket előre. A remény. Hogy aztán a film végén ott várjon ránk a szabadság. A zene is feloldodik. Megszűnik a görcs a gyomrunkban és a megkönnyebüléstől könnyek szöknek a szemünkbe.

Irigyeltem ezt a két nőt. Az érzésért, hogyha már nincs mit veszítened, akkor bármit megtehetsz. Nem kell megfelelni a férjednek, a főnöködnek, a családodnak, az ismerőseidnek. Az lehetsz aki mindig is akartál lenni. A legjobb barátnőddel az oldaladon, aki feltétel nélkül úgy szeret és fogad el, ahogy vagy. Jóban-rosszban, együtt a bajban.

És csak megemlíteném így a végén a harmadik főszereplőt: azt a gyönyörű 1966-os Ford Thunderbird-öt, melynek kék színe gyönyörű komplementer hatásban van a sivatag salakos narancssárgájával.

Aki még nem látta, mindenképpen pótolja!

Szeretnénk élőben hallani? Szeretnénk. 

Eredeti cím: Thelma & Louise

Rendezte: Ridley Scott

Év: 1991

Zene: Hans Zimmer

IMDb itt

Tovább

Hans a szobából

blogavatar

Hans Zimmer összes munkája, ahogy mi halljuk. Az IMDd oldal alapján 124 filmet nézünk meg. A lista alapját az általa komponált filmzenék alkotják - nem nézzük meg a dokumentumfilmeket, a rövidfilmeket és nem játszunk számítógépes játékokkal (most nem). A sorrendet a szerencsére bízzuk, a jól bevált "húzós módszerrel". Két ellenállhatatlan nő, egy macska, egy zeneszerző, 6 hónap, 124 film.

Legfrissebb bejegyzések

2016.03.09.
2016.03.07.
2016.02.29.

Utolsó kommentek