Nagyon örültem ennek a filmnek, amikor kihúztuk! A lelki szemeim előtt megjelent egy labrador, ami lógó nyelvvel fut végig egy virágos mezőn. Mindig aranyos, ragaszkodó, a családot megmenti és a kisfiú legjobb barátja. Hát nem így lett. A filmben nem volt egy kutya sem, ellenben a rendőrséget robotokkal erősítették meg. Kemény sorok következnek!

A várva-várt katartikus, kötelező cuki állatos megváltás elmaradt. A film egy olyan korban játszódik, mikor a bűnözés már csak robotok segítségével állítható meg. Egy cég azzal foglalkozott, hogy ezen mesterséges intelligenciával ellátott robotokat fejlessze és gyártsa le a rendőrség számára, melyek szinte teljesen visszaszorították a bűnözők rossz vágyait, hiszen sose győzhettek. A robotokat a Gettó milliomos indiai győztes fiúja fejlesztette ki, aki valószínűleg a nyereményéből jutott el Amerikába. Ám neki nagyobb vágya volt ezeknél az örző-védő masináknál az, hogy egy emberi robotot alkosson. Meg is csinálta a programot, majd egy leselejtezett ( a „22-es”) robotot bedobott a kocsijába. Igen ám, de közben azért a rosszfiúk se tétlenkedtek. Nekik ettől függetlenül bűnözniük kell, így közben kitalálták, hogy elrabolják kicsi milliomosunkat és egy robotot építtetnek vele. Igazán egyszerű karakterek, nulla emberi ösztönnel, és a világ legidegesítőbb kinézetű és hangú lánya végül szert tesznek 22-re a rablás során. Ő lesz Chappie. A robotka az új programmal a fejében szépen növekszik. Megtanulja a különböző tárgyak neveit, bájosan ismerkedik a világgal, hiszen ő még egy gyerek. Megtanítják lőni és még számos gyermeki játékra, ám Chappie érzi, hogy valami nincs rendben. A rendőrség lefüleli, hogy egy robot átállt a rossz oldalra, így Hugh Jackman vezetésével háborút indítanak ellene. Itt pattant el nálam a cérna. Mikor észrevettem, hogy ez a film még mindig megy, akkor már éppen az utolsó percekben jártunk. Nem mondom el mi lett a film vége, pedig nagyon kikívánkozik. Mondanám, hogy nézzétek meg, de nem akarok ellenségeket. Főleg robotokat nem.

Neill Blomkamp nevét nem ismertem, de a District 9 című filmet láttam. Hát Neill, elég mélyrepülésbe kezdtél. Sajnálom.

A zene. Igazán robotosra sikerült! Kicsit eszünkbe is jutott róla a Tom Cruise féle Világok harca, ahol a jó mély, kürt hatású hangok uralkodnak el a filmen. Ez nem egy Cápa volt két jól eltalált hanggal,ellenben ez csak egy mély hang volt. Egy, mély hang. Na ebben a filmzene bővelkedik. De ettől még szerintem szar nem jó. Idegesítő, zavaró, és nem összeegyeztethető a kedves labradorral. Nem mondom, vannak benne jobb részek, kicsit érezhető rajta a jellemzően grandiózus blockbusters zene (Hans ebben eléggé a toppon van), de mégis a filmhez megálmodott zenei világ ezt feledteti.

Valahogy a film egy katyvasz lett sok nem összeillő részlettel – a film címe, a zene és az idegesítő szőke csaj. Totális csalódás.

Szeretnénk élőben hallani? Köszönöm, de biztos nem.

Eredeti cím: Chappie

Rendező: Neill Blomkamp

Év: 2015

Zene: Hans Zimmer

IMDb itt.