Kicsit gondban vagyok ezzel filmmel, mert bár nagyon kedves-bájos, ugyanakkor kicsit középszerű is lett és bennem nem igazán hagyott mély nyomot. Nem tudok mibe kapaszkodni vele kapcsolatban.

Egy idős özvegy angol úrról szól a történet (a mindig csodálatos Michael Caine), aki a felesége miatt költözött  10 évvel ezelőtt Párizsba. Azóta se volt hajlandó megtanulni franciául. Felesége halála után, gyerekei unszolása ellenére úgy dönt, hogy Franciaországban marad. Egyik nap összetalálkozik egy kedves francia fiatal hölggyel a buszon, aki tánctanárként dolgozik. Ennek a barátságnak/plátói szerelemnek a története ez. És nagyjából ezzel le is írtuk a cselekményt. Kellemes hangulatú film, tele napsütötte meleg színekkel, szerethető karakterekkel. De végig olyan érzésem volt, mintha láttam volna már ezt a filmet - pedig nem. Nem szeretnék róla rosszat mondani, mert az olyan lenne, mintha egy földön fekvő embert rugdosnék, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy aranyos volt.

A hozzá készült zene sem tartozik Hans Zimmer kiemelkedő alkotásai közé, de a film hangulatát sikerült eltalálnia. Nagyon finom, nagyon puha hangokat használ. Mintha álomba simogatna minket. Jó érzés, jól is esik, de tényleg csak bealszunk tőle. Kedves, aranyos kis altatódalocska.

Kicsit azért is vagyok ennyire szigorú most, mert nem olyan régen láttam a moziban Michael Caine-nel és Harvey Keitel-lel az Ifjúság című filmet, és bár nem Hans írta a zenéjét mégis sokkal inkább ajánlom figyelmetekbe. Gyönyörű szép hattyúdala két méltán elismert zseninek. Kötelező! Tessék megnézni.

Mr. Morgan, örültem a találkozásnak, de ha nem jött volna el sajnálatos módon nem tűnt volna fel a hiánya. Maradok tisztelettel...

Szeretnénk élőben hallani? Nem.

Eredeti cím: Mr. Morgan's Last Love

Rendezte: Sandra Nettelbeck

Év: 2013

Zene: Hans Zimmer

IMDb itt.